بر اساس نظر کارشناسان زمینشناسی و میراث فرهنگی، پایه و فونداسیون این پل بهگونهای ساختهشده که رطوبت، دوام و استحکام آن را افزایش میدهد و به همین دلیل است که در درازمدت هم آب به آن آسیبی نزده است. کاخی که نام آن هشت در بهشت یا هشت بهشت می باشد، توسط فتحعلی شاه قاجار در کنار کاخ های زمان حکومت صفویان ساخته شده است و به عنوان یک قصر تابستانی برای استراحتگاه در نظر گرفته شده که 8 نفر از زنان محبوب شاه در آن جا می زیسته اند و اقامتگاه هر کدام از آن ها به طور جداگانه طراحی شده بود. در این میان باغ ها عمارت و کاخ های متعددی شهر باشکوه اصفهان را به دوره صفویه مرتبط می کند. معماری صفویه محتاط است، این سبک معماری سنتی ایران با حجمها و تودههای عظیم سرو کار دارد و سطوح نرم و ساده را بر سطوح پیچیده و بغرنج ترجیح میدهد. در طبقه دوم عمارت مجموعهای از اتاق ها و پنجره ها بر زیبایی این عمارت عظیم افزوده است این طبقه به اتاقهای متعدد و راهروها تقسیم شده اند که هر یک تزیینات ویژه خود را داشته اند و در برخی حوض های آبی قرار گرفته است و در بعضی از آنها بخاری های دیواری تعبیه شده است.

در مدل دوم هم از مصالحی همچون آجر استفاده شده که به صورت نمای رومی یا به صورت ساده آن ها را ساخته اند. حکم فلک حاجی سید هاشم قندی و حاجی سید اسماعیل خان در حیاط مسجد شاه انجام شد که واکنش اعتراضی بازار تهران را به همراه داشته و از عوامل بیداری مردم قبل از جنبش مشروطیت گردید. مجموعهی این بازار در سال ۱۳۸۲ با شماره ۸۵۴۴ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است . بازار خان یزد طولی به اندازه ۲۷۴ متر، سقفی به ارتفاع ۴ تا ۶ متر به صورت متغیر، دارای ۱۵۳ مغازه که در آن به تجارت مشغول هستند، می باشد. از کف حوضی به اندازه 5/5×5/20 متر خارج میشود و درجه حرارتش 37/5، PH آن 6 و آبدهی آن 1/5 لیتر در ثانیه است. کاخ هشت بهشت ۲ متر بالاتر از سطح زمین قرار گرفته است و همانطور که گفته شد همراه با پل هایی که در دو طرف آن طراحی شده است در هر دو سمت امارت به چشم میخورد و قسمت های بالایی و پایینی را به هم متصل می کند این بنا چهار نمای اصلی در دو طرف آن یک حیوان بی نظیر به چشم می خورد حیوان اصلی بنا در سمت شمال ایران قرار گرفته است.

بعبعضی دیگر می گویند چون زیبایی این عمارت حتی بالاتر از بهشت میدانستهاند، نام هشت بهشت را برایش انتخاب کردند. آرامش و سکوتی که باغ به همراه نقاشی های دیواری چشم نواز و معماری منحصر به فرد آن ارائه می کند، مردم را از زندگی روزمره پر استرس کنونی دور می کند و شکی باقی نمی گذارد که نام این بنا را نمی توان جز بهشت گذاشت. قدم گذاشتن برکوچههای باریک و سنگفرش شده و محله ای پرازکافی شاپهای خاص جلفا، خود، باعث فوران احساس آرامش و شوق میشود. به عقیده مسلمانان مسجد محلی برای آرامش روحی انسان است. از مختصات هنری دوره عباسی احیای نقش بر دیوار است که با فضاسازی و مکان گزینی شیوه معماری اصفهانی، تجدید حیات آن ممکن شد. محراب اصلی یا محراب واقع در گنبدخانه، مزین به انواع کاشی معرق و کتیبه و آجر ضربی است و بر 2 کاشی ستاره ای شکل منصوب در آن، نام استادکار و تاریخ ساخت محراب نقش بسته است. پژوهشگران رواج طلاقهای منحنی و گنبدهای ایرانی را مربوط به دوران ساسانی میدانند که به مثابه یکی از عناصر مهم و اساسی معماری به دوره اسلامی میرسد در دوره ساسانی برای اجرای طاقها قالب نمیبستند و آنها را با روشهای ضربی و رومی و یا با آمیزهای از آن دو میزدند که در دوره اسلامی نیز همین روش به کار رفته است. آیینه کاریهای ریز و پرکار در کنار معرق کاری و آیینههای قدی و خشتی این فضا را بسیار جذاب و شگفت انگیز کردهاست.

وجود مراکز رفاهی در سطح شهر باعث شده است تا مسافران بسیار زیادی بتوانند به این باغ مراجعه کنند. اگر سر خود را بالا بیاورید موزائیک کاری و مقرنس های سقف ایوان شما را حیرت زده می کنند. گردشگران بعد از بازدید از کاخ هشت بهشت می تواند به راحتی به مراکز خریدی که در اطراف آن هست و بروند و سوغاتی های مخصوص اصفهان نظیره ظروف میناکاری پولکی یزد را خریداری کنند. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان میکند: از زمان پیادهرو شدن خیابان چهارباغ عباسی تاکنون، شاهد استقبال شهروندان از این گذر هستیم؛ بنابراین هدف شورای اسلامی شهر و شهرداری این است که اگر نهادهای دیگر در رابطه با این گذر نظری دارند، ارائه کنند و چنانچه اجرای برنامههای مناسبتی و فرهنگی برای این مکان در نظر گرفته شده است، در یک چارچوب مطلوب اجرا شود تا کیفیت این محور افزایش یابد. تا اینکه سر انجام در سال ۱۳۴۳ تحت نظر وزارت فرهنگ و هنر درآمد و با تصمیم وزیر تبدیل به پارک شد و همزمان با کمک معماران ایرانی و ایتالیایی تزئیناتی را که در زیر گچکاری های دوران قاجاریه مدفون شده بود را زنده کنند. گدار که کاشیهای این دوره را به خوبی میشناسد، میگوید: این نوع کاشی دوام و ارزش کاشی معرق را ندارد، اما چون نظر بر این بوده که منظر عمومی بنا آبی باشد، کاشی هفت رنگ بیشتر مطلوب بوده است.

کاشیهای هفت رنگ از لحاظ دوام نسبت به کاشی معرق عمر کوتاهتری دارند، اما ترکیب نقوش و رنگ آنها از جلوههای زیباشناختی و نیز از مختصات شیوه معماری هنری اصفهانی است که همزمان با دوره عباسی و پس از آن در بسیاری از بناهای کلاسیک ایران به کار گرفته شده است. دلتابان به شما توصیه می کند حتی در صورتی که نمی خواهید از این مراکز، خرید کنید حتما از آنها دیدن کنید. حدودا بازدید از مکان یک ساعت بیشتر طول نمی کشد اگر از طرف خیابان سپه به نقش جهان بروید شاید بتوانید در کافه مس و قالی استراحتی داشته باشید. همچنین میتوانید به کوچه سنگتراشها در خیابان حکیم نظامی بروید که فاصله کوتاهی با کلیسا دارد. مساحت این کلیسا 8700 متر مربع است که 4000 متر مربع آن را ساختمانها در برمیگیرند و باقی مساحت که چیزی حدود 3700 متر مربع میشود را حیاط و باغ کلیسا. وی اقدام به تخریب بخش های قدیم مسجد نموده و صحن بزرگ فعلی مسجد با رواق های اطراف آن را اضافه می کند. آتشگاه اصفهان یکی از سه اثر قدیمی به جا مانده از دوران باستان و از نظر بزرگی سومین اثر موجود در شهر اصفهان است و یکی از 7 آتشکده بزرگ ایران در زمان اجاره ماشین برای سفر قباد ساسانی میباشد. این اثر با نام مسجد شاه / مسجد سلطانی در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شمارهٔ ثبت ۳۹۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این ساعت آفتابی به استناد کتاب جامع مفیدی نخستین ساعت شهری است که فردی به نام ابوبکر ساعت ساز یزدی آن را در سال 725 هجری قمری در مدرسه رکنیه در جوار مسجد جامع یزد نصب کرد. نتیجه آنکه جهت آشنایی با معماری دوران صفویه باید هنر و معماری شهر اصفهان را مورد بررسی قرار داد. در این مقاله به بررسی هر چیزی که لازم است تا در مود کاخ چهلستون بدانید، پرداختیم.

از آن جایی که نام این بنا کاخ هشت بهشت است بنابراین سعی شده از عدد هشت نیز در معماری این بنا استفاده شود از ین رو حوض مرمرینی به طول 80.2 و عرض 30.2 با فوارهای در میان آن در وسط عمارت قرار گرفته که دارای هشت ضلع میباشد همچنین نورگیر کوشک که به صورت گنبدی ساخته شده نیز دارای هشت پنجره میباشد. معماری این کاخ به سبک اصفهانی است و با نام های “عمارت هشت بهشت”، “هشت به هشت” و “هشت در بهشت” هم شناخته می شود. نزدیک ترین ایستگاه مترو به هشت بهشت، ایستگاه میدان امام حسین است که از ایستگاه تا مقصد را می توانید پیاده طی کنید. نزدیکترین ایستگاه مترو به هشت بهشت ایستگاه میدان امام حسین می باشد که از این ایستگاه تا مقصد را هم می توانید پیاده طی کنید. حتما شنیده اید که طیکردن مسیر چهارباغ عباسی در فصل بهار، بینظیر است و بهترین حال و هوا را به شما هدیه میدهد. پوپ مینویسد: نورپردازی یکی از ویژگیهای چشمگیر مسجد شیخ لطفالله است. کتابخانه خواجه نظام الملک در جنوب شرقی این مسجد قرار داشته و به دلیل داشتن کتیبه بسیار ارزشمندی که از دوره های مختف اسلامی باقی مانده است شهرت زیادی دارد. قدمت کاخ هشت بهشت اصفهان به سال ۱۰۸۰ هجری قمری بر میگردد و در آن زمان سومین سال سلطنت شاه سلطان سلیمان صفوی به اتمام رسیده بود و نمونهای از عالی ترین کاخ ها در دوره صفویه به یادگار مانده میرزا محمد طاهر نصرآبادی صاحب تذکره نصرآبادی است و در تذکره خود بیش از ۱۰۰۰ کاخ شاه را در دوره صفوی احیا کرده است و در وصف آن ها شعر هایی سروده است وی در رابطه با کاخ سلطنتی هشت بهشت هم اشعار زیبای سروده است که بیش تر آنها در زمان ساخت این بنای بسیار زیبا بوده است.

این سرسرا و همراه با یک نورگیر گنبدی شکل است که با چوب خاتم کاری شده است در وسط سر سرا و حوض بزرگی قرار دارد که قطر آن به ۳۰ متر می رسد و نرده دار هست در های اطراف این سر سرا به اتاق های هشت ضلعی راه پیدا می کند که به پذیرایی از خانم ها اختصاص داده شده است. این بنا شامل دو ایوان شرقی و جنوبی، گل دستههای بالای ایوان شرقی، صحن مرکزی، ۱۲ حجره در اطراف، شبستان ستون دار با ۲۴ ستون سنگی مارپیچ است. دیوارها هم در تمامی اتاق ها با آن های بسیار زیادی پوشانده شدند تمام سقف های کاخ همراه با موزاییک طرح دار عالی پوشانده شده اند و دالان ها که به آنها دالان گردش هم میگفتند به حالت بسیار زیبا و هماهنگی در کنار هم قرار گرفته اند. درواقع می توان گفت که جراح ماهی های ناسو پزشک متخصص مرجان ها به شمار می روند. کاخ هشت بهشت در یکی از قدیمیترین محلههای اصفهان به نام چهارباغ قرار گرفته و متعلق به شاه سلیمان صفوی است که همزمان با سومین سال سلطنتش ور سال ۱۰۸۰ ساخت این کاخ به پایان رسید. ازاینرو زمانی که در راه بازگشت به کشور ایروان بود در بیابان به دانشمندی مسیحی به نام ملیک سدک برخورد که در حال اعتکاف و عبادت دائم بوده است. آب انبار شش بادگیر یزد به دلیل دارا بودن شش بادگیر به این نام معروف شده و تنها آب انبار شش بادگیر جهان است. بعد از آمدن اسلام و گرایش مردم یزد به دین اسلام عنوان «دارالعباده» به این شهر داده شد. در حال حاضر اين كاخ به عنوان يكي از آثار تاريخي مهم اصفهان مورد بازديد گردشگران قرار مي گيرد و از زیباترین کاخ ها در ایران است.

در قسمتی از این اتاق ها آبنما و بخاری دیواری وجود دارد. اگر خوب به نمای بیرونی ساختمان دقت کنید متوجه می شوید که سعی شده همانند ۸ ضلعی ساخته شود از این رو چهار نما دارد. معمولا در سفر اولین جایی که پس از محل اقامت سراغ آن را میگیرد یک کافه خوب برای نشستن و خستگی در کردن است. تصور رایج بر این است که باغ ایرانی چنانکه در فضایی مسطح واقع شده باشد، بر اساس الگوی ثابت چهارباغ و اگر در دامنه کوه باشد و توپوگرافی آن ایجاب کند، شکلی سکویی و پلکانی دارد، اما گاه شواهد تاریخی الگوهای دیگری جز این موارد را نشان می دهد. این باغ در خیابان شهید رجایی واقع شده است. ورود از سمت پارک شهید رجایی بدون هیچ هزینه ای انجام می شود و در تمام ساعات شبانه روز امکان رفتن به این عمارت اصیل ایرانی وجود دارد و می توانید شاهد نمای بیرونی کاخ باشید. عکس کاخ هشت بهشت زیبایی این بنا را به ر خ می کشد اما به طور قطعی نمی توانید شاهد این زیبایی در عکس باشید. برای ورود به پارک شهید رجایی نیاز نیست هزینه ای پرداخت کنید، اما باید بدانید که در پارک تنها می توانید شاهد نمای بیرونی کاخ باشید.

کاملترین پاورپوینت تحلیل بنای.. بعد از آنکه اصفهان توسط شاه عباس صفوی به عنوان پایتخت انتخاب شد وی در طول ۴۲ سال حکومت خود، پیوسته به عمران و آبادی کشور، به ویژه شهر اصفهان به عنوان پایتخت پرداخت. عدول از اصول ایستایی تنها به همین جا خاتمه نیافته، گاه در بعضی از ساختمانهای مهم و کلاسیک دیوارهای باربر یا ستون در طبقه بالایی یک بنا، به جای آنکه در امتداد دیوار یا ستون طبقه زیرین ادامه یافته باشد، مستقیماً روی تیزۀ پوشش طبقه زیرین قرار گرفته است. برای آنکه به اهمیت کاخ هشت بهشت پی ببرید باید بدانید در دوره صفوی در منطقه چهارباغ اصفهان، چندین کاخ و کلاه فرنگی وجود داشت که از میان تمام آنها بعد از گذر قرن ها تنها این کاخ به یادگار مانده است؛ کاخی که تزیینات و معماری ویژه آن، بازدیدکنندگان را غرق در حیرت و شگفتی می ساخت تا جایی که به آن لقب زیباترین کاخ عالم را داده بودند. جالب است بدانید در دوره صفوی در منطقه چهارباغ اصفهان، چندین کاخ و کلاه فرنگی وجود داشت که حالا و بعد از گذشت قرن ها از بین آنها تنها همین یک کاخ به یادگار باقی مانده است. منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: کوروش نوزاد تهرانی)در ۱۵۰ تا ۲۰۰ متری دخمه و در دامنه ضلع شمالی کوه دخمه، چند عمارت خشتی و گلی، آجری، سنگی یا ترکیبی از آنها به چشم میخورد که معمولا دو طبقه و چند اتاق دارند. منارهای استوانهای شکل در بخش شمال غربی بنا وجود دارد که چندین اتاق در مجاورت آن به چشم میخورد. این بنای تاریخی دیدنی در ضلع غربی خیابان چهارباغ و رو به روی خیابان شیخ بهایی قرار دارد. در زیر این تالار یک زیر زمینی بسیار بزرگ وجود دارد که به محدوده زیر بادگیر منتهی می شود. مقاومترین چفدی که از آن در پوشش دهانههای بزرگ مانند پیشان مسجدها استفاده میشد، چفد چمانه بود که خیزی بیش از نصف دهانه داشت اما در شیوه اصفهانی گاه این نظم دیرین که بر مبنای اصول ایستایی استوار است، نادیده گرفته شده، و به جای آن از چفد «پنج او هفت تند» که نسبت به چفد چمانه قدرت باربری کمتری دارد، به کار رفته است و گاه در پوشش دهانههای وسیع به جای استفاده از چفدهای باربر، چفدهای غیر باربر و آمودی چون «پنج او هفت کند یا کفته» اجرا گردیده که به رانش دیوارها و شکست طاق منجر شده است.

در این جشن که در ۱۳ تیرماه هرسال برگزار میشد، مردم با پاشیدن آب و گلاب روی یکدیگر در این مراسم شرکت میکردهاند. اگرچه نماها دارای شباهت هایی هستند اما به طور کلی با یکدیگر متفاوت ساخته شده اند. این عمارت دارای چهار نمای مختلف است که علیرغم شباهت هایشان همگی منحصر به فرد هستند. معماری بنا از نوع باغ های مسطح ایرانی است و بی شباهت به باغ های بی نظیری چون چهل ستون و عالی قاپو نیست. در بخش بالاخانه روی سردر مسجد یک قاب کاشی معرق با نقش حیوانی (دو طاووس سبز روبهروی هم) وجود دارد که در سنت های ایرانی نماد ابدیت است. عمارت چهل ستون یکی از مکان های دیدنی در نقش جهان اصفهان می باشد که دسترسی به آن، بسیار آسان خواهد بود. منوی هر یک از رستوران ها غذاهای فرنگی و سنتی را دارا می باشد در میان این منو حتماً بریانی اصفهان را به چشم می بینید به شما پیشنهاد می شود حتماً آن را امتحان کنید با توجه به اینکه اصفهان قطب گردشگری برای ایران است تعداد هتل های اصفهان مهمانپذیری ها و مسافر خانه های آن بسیار متعدد است. رستوران ها فست فود های بسیار زیاد و متنوع در تمامی نقاط شهر وجود دارد که آماده پذیرایی از گردشگران هستند. نقاشی های دیواری بسیار اولیه هستند. کتیبه ها به رنگ های صورتی و آبی بودند که نوع صورتی نشان دهنده احداث این بنا در زمان شاه عباس دوم بود و نوع آبی، بازسازی آن را در زمان شاه سلطان حسین نشان می داد.

ادر اطراف کاخ هشت بهشت رستوران ها و کافه های زیادی وجود دارند که می توانید سری به آن ها بزنید و انرزِ تان را تامین کنید.. کافههایی که میتوانید عزیزانتان را به صرف یک نوشیدنی مهمان کنید. در کنار جاده جنگلی زمینهای کشاورزی وجود دارد که میتوانید میوه و سبزیجات تازه را از خود کشاورزها خریداری کنید. در سال ۱۵۹۸ شاه عباس پایتخت امپراتوری خود را از قزوین به اصفهان منتقل کرد. در سال ۱۳۱۳ با شماره ۲۲۷ این کاخ زیبا در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. این اشتباه در پوشش بازارهای گنجعلی خان کرمان و باغ شاه فین کاشان شکست و ریزش طاقها را در پی داشته است. تالار و شاهنشین که بزرگترین ارسی موجود در ایران را دارد. از نظر وسعت، این مکان سومین اثر موجود در شهر اصفهان بوده و یکی از ۷ آتشکده بزرگ ایران در زمان قباد ساسانی می باشد. همزمان با دوره عباسی و بعد از آن ایوانسازی به شیوه اصفهانی در بناهای معتبر و میدانهای بزرگ شهرهای ایران از جمله کرمان رواج یافت. با انتخاب پایتخت جدید، و با ظهور معماری صفویه در این شهر، اصفهان به عنوان یکی از درخشانترین شهرهای خاورمیانه گسترش پیدا کرد. کاوشهای باستانشناسی نمونههای بسیاری از کاربرد حوض را نشان میدهد، از جمله در خانههای مکشوفه از تپه یحیی در کرمان، متعلق به هزاره پنجم قبل از میلاد؛ در حیاط معبد سومری در خِفاجه در بینالنهرین، متعلق به هزاره چهارم پیش از میلاد؛ و در آثار معماری ایلامی مکشوفه از هفت تپه خوزستان، متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد.

گنجعلی خان، حاکم کرمان در زمان سلطنت شاه عباس، هم زمان با ایجاد تحولات عمرانی در ساختار شهر کرمان، باغ را مرمت کرد و توسعه داد. در حال حاضر شورای قنات شهرستان زارچ، مدیریت این قنات مهم و تاریخی را برعهده گرفته است. شهر تاریخی یزد، عناوین و القاب مختلف دیگری همچون شهر بادگیرها، شهر شیرینی، شهر دوچرخهها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده و دارالعلم و دارالعمل، شهر قنات و قنوت و قناعت، شهر آتش و آفتاب نیز دارد که هرکدام بیانگر صفتی از این شهر شایسته میباشد. چهار پایه فلزی بلندی در گوشه دیگر اتاق قرار دارد که بر روی آن چراغ روغنسوزی است که گوشه شمالی اتاق قرار دارد و همواره روشن میباشد و در کنار این چهارپایه، روغنهای نذری را گذاشتهاند که برای روشن نگه داشتن این شعله استفاده میشود. یکی از آنها هشت بهشت اصفهان است این کاخ به دستور شاه سلطان سلیمان صفوی ساخته شده است که از پر بازدید ترین مکان های اصفهان شده است به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم این مکان تاریخی را از دست ندهید. گدار معتقد است که طرح تبدیل ته رنگ چهار گوش به مدور در این دوره، راه حل جدیدی است اما آثار فراوانی پیش از دوره صفوی وجود دارد که در آنها طرح تبدیل چهارگوشه به دایره به مرحله کمال رسیده است و این نوع گوشهسازیها را باید تنها پیروی از سلیقه رایج در سادگی نقشه و جزئیات ساختمانی بناهای این دوره دانست. از ویژگیهای مهم در شیوهٔ معماری این دوره، علاوه بر استحکام و زیبایی ساختار، درخشش بیان است. این شهر باستانی مملو از شگفتی های معماری مانند بناهای اسلامی بی بدیل، بازارها، موزه ها، باغ های ایرانی و بلوارهای پر درخت است. خیابان چهارباغ عباسی اصفهان محوری باارزش در شهر تاریخی اصفهان است که با گذشت زمان، به دلیل فرسودگی بدنه و بناها و بازسازی و نوسازی های بدون برنامه در برخی قسمت ها، تغییرات اثرگذاری در سیمای کالبدی محور به وجود آمده است.